Sunday, October 13, 2013

Reagan 1964-es beszéde

(Forditás alatt)

A legjobb elmék nem a kormányban vannak. Ha ott lennenek ,a cegek elvennek őket. - Ronald Reagan
Nem vagyok egy nagy rajongója a Reagannek , de aki írta a beszédet, egy zseni volt

Adas dátum október 27, 1964 , Los Angeles , CA



[ HITELESSÉGVIZSGÁLAT: Szöveges változat átírva közvetlenül audiobol ]
Program Bemondó : Hölgyeim és uraim, mi büszkén mutatunk egy átgondolt beszedet Ronald Reagantol . Mr. Reagan (öne a szo):
Reagan : Köszönöm. Köszönöm szépen. Köszönjük, és jó estét . A szponzort már azonosították , de eltérően a legtöbb televíziós programtol , az előadó nem rendelkezik a szoveggel . Ami azt illeti , engedélyezték , hogy megválasszam a saját szavaimat , és megvitassuk a saját elképzeléseimet a választásrol, amivel szembe kell néznünk a következő hetekben.

Az életem legnagyobb reszet töltöttem a  Demokrata partban . Nemrég ugy láttam, illene követni más irányt . Úgy gondolom, hogy a kérdés előttünk pártoktol fuggetlen. Nos , az egyik oldalon a kampány már azt mondja , hogy a kérdés a béke és a jólét  folytatasa. A már ismert szoveg: " Még soha nem volt ilyen jó . "

De van egy kellemetlen érzésem, hogy ez a jólét nem olyasmi , amire a jövőt lehet épiteni. Egyetlen nemzet sem élt túl a történelem soran valaha is egy olyan adóterhet , amely elérte a nemzeti jövedelem harmadat. Ma, 37 cent minden szerzett dollárbol ebben az országban a vámszedő részesedése , ugyanakkor a kormány továbbra is  17 millió dollárral többet költ naponta, mint amit a kormány veszi be. Nem volt egyensúlyozva a költségvetés 28-szor az utolsó 34 évbol. Már felmerült az adósság korlátozasa három alkalommal az elmúlt tizenkét hónapban , és most a mi államadósságunk masfélszer nagyobb, mint az összes együttes tartozása minden nemzetnek a világon. Jelenleg 15 milliárd dollár arany van a kincstarban , egy uncia sem a mienk. A külföldi dollár követelések 27,3 milliárd dollárra tesznek. És most be lett jelentette, hogy egy dollár erteke 1939-ben most 45 centet ér.


Ami a békét megőrizeset illeti , kíváncsi vagyok, ki az közülünk aki szeretné megközelíteni a feleséget vagy anyat, akinek a férje vagy a fia halt meg a dél-vietnamban, és kérdje meg őket, ha azt hiszik, hogy ez béke , hogy meg kell tartani a végtelenségig. Vajon azt jelenti, a béke van, vagy, hogy azt jelenti, csak azt, hogy hagyják békében ? Nem lehet igazi békét, míg egy amerikai haldoklik valahol a világban. Háborúban állunk a legveszélyesebb ellenséggel amivel az emberiség valaha is szembenézett az ő hosszú utja alatt a mocsárból a csillagokig, és azt mondjak, ha elveszítjük a háborút , és ezáltal elveszítjuk a szabadságunkat, történelem megjegyzi  a legnagyobb csodálkozassal , hogy azok , akiknek a legtöbb vesztenivalója volt a legkevesebbet tettek hogy megakadályozzák azt ami történik . Nos, azt hiszem, itt az ideje, hogy megkérdezzük magunktól , hogy ismerjuk-e meg a szabadságjogokat amit szánták nekünk az alapító atyák .


Nem is olyan régen, két barátom is beszélt egy kubai menekülttel , egy üzletemberrel, aki megszökött Castro elol , és  a történet  közepén az egyik barátom fordult a másikhoz, és azt mondta: " Nem tudjuk , milyen szerencsések vagyunk. " És a kubaiazt mondta: " Milyen szerencsések vagytok ti? Nekem volt valahova menekülni . " És ezzel a mondattal az egész történetet elmondta. Ha elveszítjük a szabadságot itt , nincs hova menekülni . Ez az utolsó állas a földön .


És az a gondolat , hogy a kormány lekötelezettje az embereknek , hogy nincs más hatalom forrás , kivéve a szuverén nép , még mindig a legújabb és a leginkább egyedi ötlet, ahogy az ember viszonyul a  masik emberhez .

---------------------- 
Ez a kérdés a választás : hogy hiszünk a mi kapacitás önkormányzati -e, vagy elhagyják az amerikai forradalom és vallja, hogy egy kis értelmiségi elit egy messzi fővárosban tudja tervezni az életünket nekünk jobban tudunk tervezni őket magunkat.
Te és én azt inkább meg kell választani a balra vagy jobbra. Nos, szeretném javasolni nincs olyan dolog, mint a balra vagy jobbra. Már csak egy fel-le : [ akár ] ember régi - régi korú álom a tökéletes egyéni szabadság összeegyeztethető a közrendet , vagy le a hangya halom totalitarizmus . És függetlenül attól, hogy őszinteség , a humanitárius motívumok , azok, akik a kereskedelem a szabadságot a biztonság megkezdte a lefelé tanfolyamot.
Ebben szavazással betakarítási idő , az általuk használt kifejezéseket, mint a "Nagy Társadalom ", vagy ahogy mondták, néhány nappal ezelőtt az elnök , el kell fogadnunk a nagyobb kormányzati tevékenység az ügyek az emberek. De már egy kicsit konkrétabb a múltban, és egymás között , és minden olyan dolog, most idézni jelentek meg nyomtatásban . Ezek nem republikánus vádakat. Például vannak hangok , hogy azt mondják : "A hidegháború véget ér a mi elfogadják a nem demokratikus szocializmus . " Egy másik hang azt mondja : "A profit lett divatjamúlt . Kell helyébe az ösztönzők a jóléti állam . " Vagy: " A hagyományos rendszer az egyéni szabadság nem képes megoldani az összetett problémák a 20. században. " Fulbright szenátor azt mondta, a Stanford Egyetemen , hogy az Alkotmány elavult . Utalt az elnök , mint " erkölcsi tanár és a vezető ", és ő azt mondja, hogy " bicegett az ő feladata a megszorítások a hatalom rá nézve előírt ezen elavult dokumentumot. " Meg kell " kell szabadítani ", hogy ő " tehet minket " mit tud " a legjobb . " És szenátor Clark Pennsylvania , egy másik beszédes szóvivője határozza meg a liberalizmus a " megfelel az anyagi szükségleteit a tömegek , a teljes erejét központi kormány."
Nos , ami engem illet , rossz néven , ha a képviselő a nép utal te és én , a szabad férfiak és nők ebben az országban, "a tömegek . " Ez a kifejezés még nem alkalmazott magunkat Amerikában. De azon túl, hogy " a teljes erejét központi kormány" - ez volt az a dolog, az alapító atyák igyekeztek minimalizálni . Tudták, hogy a kormányok nem irányítani a dolgokat. A kormány nem tudja ellenőrizni a gazdaságot ellenőrzése nélkül az emberek . És tudják, hogy amikor a kormány határozza meg, hogy , hogy ez kell, erőszakkal és a kényszer , hogy elérje célját . Azt is tudta, hogy az alapító atyák , hogy kívül esnek a legitim funkciók a kormány nem tesz semmit, és vagy gazdaságilag , mint a magánszektor a gazdaság.
Most már nincs is jobb példa erre, mint a kormány részvételét gazdaságokhoz az elmúlt 30 évben. 1955 óta, a költségek a program majdnem megduplázódott. Egynegyede mezőgazdasági Amerikában felelős 85%-a mezőgazdasági többlet . Háromnegyede gazdálkodás ki a szabad piacon, és ismert, 21%-os növekedés az egy főre jutó fogyasztás minden termékén . Látod , hogy egy negyedik gazdálkodás - ami szabályozott és ellenőrzött a szövetségi kormány . Az elmúlt három évben már töltöttem 43 dollárt a takarmánygabona program minden egyes dollár véka kukorica nem nőnek .
Humphrey szenátor a múlt héten azzal vádolta, hogy Barry Goldwater , mint elnök , azt próbálnák kiküszöbölni gazdák. Azt kell csinálni a házi feladatot egy kicsit jobb , mert rájön, hogy már volt egy visszaesés az 5 millió mezőgazdasági népességben ezek a kormányzati programok . Majd azt is megállapítják, hogy a demokrata kormányzat arra törekedett , hogy a Kongresszus [ an] kiterjesztése a mezőgazdasági program közé tartozik, hogy háromnegyed , hogy most már szabad . Rá fog jönni , hogy már azt is kérte, hogy a jogot, hogy börtönbe gazdák , akik nem tartják könyvek által előírt szövetségi kormány. A mezőgazdasági miniszter kérte a jogot, hogy megragadják a gazdaságok elítélését , és értékesíti azokat más személyek. Tartalmazott ugyanezen program egy olyan rendelkezést , amely lehetővé tette volna a szövetségi kormányt , hogy távolítsa el a 2 millió gazdák a talajból.
Ugyanakkor , van már növekedett a Mezőgazdasági Minisztérium alkalmazottai . Van most egy minden 30 gazdaságok az Egyesült Államokban , és még mindig nem tudják megmondani , hogyan 66 hajórakomány gabonát elindult Ausztria nyomtalanul eltűnt , és Billie Sol Estes soha nem hagyta parton.
Minden felelős gazda és mezőgazdasági szervezete többször kérte a kormányt , hogy szabad a gazdaságokhoz , de hogyan - , akik a gazdák , hogy tudja, mi a legjobb nekik? A búza gazdák ellen szavazott, a búza programot . A kormány elfogadta azt egyébként. Most a kenyér ára felmegy , a búza ára a mezőgazdasági termelő lemegy.
Közben vissza a város alatt városrehabilitáció a támadás szabadság folytatja . Private tulajdonjogok [is ], így hígítani , hogy a közérdekű szinte semmit, néhány kormányzati tervezők úgy dönt, hogy legyen . A programot, amely a rászorulóknak, és ad a kapzsi , látjuk például szemüveg , mint a Cleveland, Ohio , a millió és másfél dolláros épület befejezése csak három évvel ezelőtt meg kell semmisíteni , hogy így milyen kormányzati tisztviselők hívja a " több kompatibilis célú földhasználat . " Az elnök azt mondja, ő most megy , hogy kezdjék építeni az állami lakások a több ezer, ahol eddig még csak épült, őket a több száz . De FHA [ Federal Housing hatóság] és a Veterans Administration mondja , hogy van 120.000 lakást , hogy már vett vissza a jelzálog kizárás. Három évtizede , most már arra törekedett, hogy megoldja a problémákat a munkanélküliség a kormányzati tervezés, és minél több a tervek nem , annál a tervezők tervet. A legutóbbi az a terület átépítése Ügynökség .
Már most kijelentette Rice megyében , Kansas , a depressziós terület . Rice megye , Kansas , már kétszáz olajkutak , és a 14.000 emberek ott is több mint 30 millió dollárt letétbe személyes megtakarítást a bankok. És amikor a kormány azt mondja , hogy te vagy depressziós , feküdjön le, és hogy depressziós .
Nagyon sok ember, aki nem látja a kövér ember mellett állt egy vékony ember anélkül, hogy arra a következtetésre jutott a kövér ember kapott így kihasználva a vékony egy . Úgyhogy , hogy megoldja a problémát az emberi nyomorúság a kormányzati és az állami tervezés. Nos, ha a kormányzati tervezés és a jólét volt a válasz -, és már csaknem 30 éve , hogy - ne várjuk a kormány , hogy olvassa el az eredmény számunkra , ha egy darabig ? Nem kellene őket arról, mondja, a visszaesés minden évben a száma, akik segítségre szoruló ? A csökkentés az igény a lakások?
De az ellenkezője igaz. Minden évben , hogy szükség van nő nagyobb , a program növekszik nagyobb. Nekünk azt mondták, négy évvel ezelőtt, hogy 17 millió ember lefeküdtem éhes minden este. Hát ez valószínűleg igaz . Ők mind a diéta . De most azt mondták , hogy 9,3 millió család ebben az országban a szegénység sújtotta alapján keresnek kevesebbet, mint 3000 dollár évente. Jóléti kiadások [is] 10-szer nagyobb, mint a sötét mélységben , a gazdasági világválság. Költünk 45 milliárd dollárt jólétet. Most egy kis számtan, és rájössz, hogy ha megosztott a 45 milliárd dollárt , és egyenlő körében 9.000.000 szegény család , leszünk képesek , hogy minden család 4600 dollár évente. És ez hozzáadódik a jelenlegi jövedelmi kell a szegénység felszámolása érdekében . Közvetlen támogatást a szegényeknek , de csak fut csak mintegy 600 dollár család. Úgy tűnik, hogy valahol kell lennie valami fölött.
Most - így most azt mondjuk, " háború a szegénység ellen ", vagy " Te is, lehet Bobby Baker . " Most vajon őszintén várják tőlünk, hogy elhiggyük , hogy ha hozzá 1 milliárd dollárt a 45 milliárd költünk , még egy programot a 30 -egynéhány van - , és ne feledd , ez az új program nem helyettesíti a , csak másolatokat meglévő programok - ezt úgy vélik, hogy a szegénység hirtelen fog tűnni varázslat ? Nos , minden tisztességes kellene magyaráznom van egy része az új program , amely nem duplikált . Ez az ifjúsági szolgáltatás . Mostantól fogja megoldani a lemorzsolódás problémáját , fiatalkori bűnözés , az újrakezdése olyasmi, mint a régi CCC táborok [ polgári védelmi hadtest ] , és megy, hogy a fiatalok ezekben a táborokban . De megint mi néhány számtani , és azt látjuk, hogy mi fogja tölteni minden évben csak a szállást és ellátást minden fiatal segítünk 4700 dollár évente. Tudunk küldeni őket, hogy a Harvard 2700 ! Persze, ne érts félre . Nem azt mondom, Harvard a válasz a fiatalkori bűnözés .
De most komolyan, mit csinálunk , hogy azokat igyekszünk segíteni? Nem túl régen , a bíró hívott itt Los Angelesben . Elmondta, hogy egy fiatal nő, aki azért jött elé a válásra. Volt hat gyermek , terhes volt vele hetedik . Az ő kihallgatás , ő mutatta a férje volt a munkás kereső 250 dollárt egy hónapban. Akart válni , hogy egy 80 dolláros emelést. Ő jogosult 330 dollárt egy hónapban , a támogatás eltartott gyermekek Program . Ő kapta az ötletet a két nő az ő szomszédságában aki már megtette a dolog .
De amikor csak és megkérdőjelezem a rendszerek a do- jótevő , mi elítélte , hogy ellen humanitárius célokat. Azt mondanám, hogy mindig "ellen " a dolgok - sosem vagyunk " a" semmit.
Nos , az a baj a mi liberális barátai , nem , hogy ők tudatlanok , csak hogy tudják, annyira, hogy nem így van.
Most - vagyunk egy rendelkezést, nyomor nem követi a munkanélküliség miatt az öregség , és e célból már elfogadott szociális biztonság a lépés megfelel a problémát.
De mi ellen bízzák meg ezzel a programmal , amikor gyakorlat megtévesztés tekintve pénzügyi hiányosságok , amikor pénzt kérnek , hogy a kritika a program azt jelenti, hogy azt akarjuk, hogy vége kifizetések azok az emberek , akik függenek őket a megélhetést . Is hívták "biztosítás" hozzánk száz millió darab az irodalom. De aztán megjelent a Legfelsőbb Bíróság előtt , és azt vallotta, hogy a jóléti program . Ők csak akkor használja a " biztosítás " eladni az embereknek . És azt mondták társadalombiztosítási díjak egy adót az általános használatra a kormány, és a kormány arra használta ezt az adót. Nincs alap , mert Robert Byers , a biztosításmatematikai fej előtt megjelent egy kongresszusi bizottság , és elismerte, hogy a szociális biztonság , mint az ebben a pillanatban 298 milliárd dollárt a lyukba . De azt mondta, nem kell , nincs ok aggodalomra , mert mindaddig, amíg a hatalom adó tudták mindig elvenni az emberektől , amit csak kellett kisegíteni őket a bajtól . És ők ezzel csak azt.
Egy fiatal férfi , 21 éves , dolgozó egy átlagkereset - a társadalombiztosítási hozzájárulás , a nyílt piacon , vegyél neki a biztosítási kötvény , amely garantálja 220 dollárt egy hónapban, 65 éves korban . A kormány azt ígéri, 127 . Tudott élni , amíg ő 31 , majd vegye ki a politika , amely többet fizetnek, mint szociális biztonság. Most vagyunk annyira hiányzik az üzleti értelemben, hogy nem tudjuk , hogy ezt a programot a szilárd alapot , hogy az emberek, akik nem igényelnek a kifizetések fog jönni, hogy lehet kapni őket , ha ők miatt - , hogy a szekrény nem csupasz ?
Barry Goldwater szerint tudunk.
Ugyanakkor , nem tudunk olyan önkéntes lehetővé tevő jellemzőket is a polgár , aki jobban a saját , hogy elnézést bemutatása bizonyíték arra, hogy ő rendelkezett a nem kereső évben? Nem kellene hogy özvegy a gyerekekkel dolgozni , és nem veszíti el előnyöket állítólag fizetett elhunyt férje ? Ha nem te és én szabad megengedni , hogy állapítsa meg , aki a kedvezményezettek a program keretében , amit nem tud ? Azt hiszem , hogy közölje az időseknek , hogy senki ebben az országban meg kell tagadni orvosi ellátás hiánya miatt az alapok . De azt hiszem, mi ellen arra kényszerítve az összes állampolgár számára, szükség van , egy kötelező kormányzati program , különösen akkor, ha van egy ilyen példa , mint ahogy azt a múlt héten bejelentette , hogy Franciaország elismerte, hogy a Medicare program már csődbe ment. Azért jöttek, hogy az az út vége .
Ezen kívül volt, Barry Goldwater annyira felelőtlen , amikor azt javasolta, hogy a kormány adja fel programját tudatos , tervezett infláció , hogy ha nem kap a társadalombiztosítási nyugdíj , a dollár vásárol egy dollár értékű , és nem 45 centet ér ?
Azt hiszem, egy nemzetközi szervezet , ahol az országok a világ a béke . De azt hiszem, mi ellen alárendeli amerikai érdekeket egy olyan szervezet , amely annyira strukturálisan hibás , hogy ma is gyülekeznek a kétharmados szavazással a padlón a Közgyűlés a nemzetek között , amely kevesebb, mint 10 százalékát a világ népességének. Azt hiszem, szemben a képmutatást assailing szövetségeseink , mert itt- ott ragaszkodnak a kolónia , miközben részt veszünk egy összeesküvés a csend és soha nem szabad a szánkat az emberek millióinak rabszolgává a szovjet gyarmatokon a műhold nemzetek.
Azt hiszem, az segíti a szövetségeseink megosztják az anyagi áldásokat azoknak a nemzeteknek , amelyek osztoznak az alapvető hit, de mi ellen doling ki pénzt a kormány , hogy a kormány, ami a bürokrácia , ha nem a szocializmus, a világ minden tájáról . Elindultunk, hogy segítsen 19 országban. Segítünk 107 . Már költött 146 milliárd dollárt. Az , hogy a pénz , vettünk egy 2 millió dolláros jacht Haile Selassie . Vettünk ruha illik a görög vállalkozók , extra feleséget Kenya [n] kormányzati tisztviselők. Vettünk egy ezer TV egy hely, ahol nincs áram . Az elmúlt hat évben 52 nemzet vásárolt 7000000000 dollár értékű a arany, és minden 52 kapnak külföldi támogatást ebből az országból .
Nem csökkenti a kormány valaha is önként magát méretű. Tehát kormányzati programokat , egyszer indított , soha nem tűnik el .
Valójában , a kormány iroda van a legközelebbi dolog, hogy az örök élet , hogy valaha is látni ezen a földön.
Szövetségi alkalmazottak - szövetségi alkalmazottak száma két és fél millió , és a szövetségi , állami és helyi , az egyik a hat nemzet munkaerő által alkalmazott kormány. Ezek a szaporodó irodák a saját több ezer rendeletek kerül nekünk sok alkotmányos garanciákat. Hányan észre, hogy ma a szövetségi ügynökök támadják a férfi tulajdonát engedély nélkül ? Ezek bírságot szabhat ki nem hivatalos tárgyalás , nemhogy egy tárgyalás a zsűri ? És tudja ragadni , és eladja az ingatlant árverésen érvényesíteni a fizetési , hogy rendben van. A Chico megyében , Arkansas , James Wier túlzott megvetette a rizs elosztás. A kormány kapott egy 17.000 dolláros ítéletet . És egy rendőrbíró eladta 960 hektáros farm aukción. A kormány azt mondta, hogy volt szükség, mert a figyelmeztetés másoknak , hogy a rendszer működik.
Utoljára február 19 a University of Minnesota , Norman Thomas , hat alkalommal jelölt az elnök a szocialista párt jegyet , azt mondta : "Ha Barry Goldwater elnök lett , ő megállítani az előleget a szocializmus az Egyesült Államokban . " Úgy gondolom, hogy pontosan mit fog tenni .
De mint egy korábbi demokrata , azt lehet mondani, Norman Thomas nem az egyetlen ember, aki dolgozott a délkör szocializmus a jelenlegi adminisztráció , mert hát 1936-ban Mr. demokrata maga Al Smith , a nagy amerikai , elé került a amerikai nép és azzal vádolta, hogy a vezető pártja vette a párt Jefferson , Jackson , és Cleveland az úton a bannerek a Marx , Lenin , Sztálin és a . És ő otthagyta a párt , és soha nem tért vissza til a halála napján - , mert a mai napig , a vezetés , hogy a párt már vesz a Fél , hogy a tiszteletre méltó párt , az úton a képen a munkaerő Szocialista Párt Angliában.
Most már nem kell kisajátítás vagy elkobzása a magántulajdon vagy üzleti előírni szocializmus a nép . Mit jelent az, hogy nálad a tettet, hogy a - vagy a cím , hogy az üzleti , vagy tulajdon , ha a kormány tartja a hatalom az élet és halál fölött , hogy az üzleti vagy a vagyon ? És az ilyen gép már létezik. A kormány néhány díjat , hogy szemben érinti úgy dönt, hogy bíróság elé . Minden üzletember megvan a saját története a zaklatás . Valahol egy perverzió történt. Természetes , elidegeníthetetlen jogokkal most úgy , hogy a felmentés a kormány, és a szabadság soha nem volt olyan törékeny , olyan közel, hogy csúszik a kezünk , mert ebben a pillanatban .
A Demokratikus ellenfelek úgy tűnik, hajlandó megvitatni ezeket a kérdéseket. Azt akarják, hogy te és én hiszem, hogy ez egy verseny, két férfi - , hogy mi , hogy választani csak a két személyiség .
Nos, mi ez az ember , hogy el fogja pusztítani - és elpusztítja , de tönkreteszi azt, amit ő képvisel , az ötleteket, hogy te és én szeret ? Ő a pimasz , sekély és a trigger - boldog ember azt mondják, az? Hát én már volt szerencsém , hogy ismerem őt ", ha ". Tudtam, hogy neki még mielőtt valaha is álmodott , hogy megpróbáljuk a magas hivatal , és elmondhatom , hogy én személy szerint soha nem ismert, egy ember az életemben, azt hittem , így nem képesek rá a tisztességtelen vagy becstelen dolog .
Ez az ember , aki a saját üzleti mielőtt belépett a politika , létrehozott egy profit -sharing tervet, mielőtt a szakszervezetek valaha gondoltam rá. Letette az egészségügyi és orvosi biztosítás minden munkavállaló . Vett 50 százaléka a nyereség adók és létrehozott egy nyugdíjas program a nyugdíj- terv minden munkavállaló . Elküldte havonta ellenőrzi az élet a munkavállaló, aki beteg volt , és nem tudott dolgozni . Ő ad ápolása az anyák gyermekei , akik a boltokban. Amikor Mexikó sújtotta az árvíz , a Rio Grande , felmászott az ő repülőgépen repült orvostudomány és szállít odalent.
Egy ex - GI mondta, hogy találkozott vele . Ez volt a karácsony előtti héten a koreai háború idején , és ő volt a Los Angeles-i repülőtéren próbál haza , hogy Arizona karácsonyra . És azt mondta, hogy a [ volt ] a sok katona és ott nincs szabad hely a repülőgépek . És akkor egy hang hallatszott a hangszóró , és azt mondta , "Minden egyenruhás akarnak vinni Arizona , menjen a kifutópálya az ilyen és ilyen ", és mentek oda , és ott volt a fickó neve Barry Goldwater ült síkban . Minden nap azon héttel karácsony előtt , egész nap , aztán töltse fel a gépet , repülni az Arizona, repülni őket az otthonaikba , repülnek vissza , hogy egy másik terhelést.
A hektikus másodperc törtrésze időzítése a kampány , ez egy ember, aki szakított időt arra , hogy üljön mellé egy régi barát, aki rákban haldoklott . A kampány vezetői voltak érthetően türelmetlen , de azt mondta , " Nem sok maradt, aki érdekel, mi történik vele . Szeretném , hogy tudja, hogy érdekel . " Ez az ember , aki azt mondta , hogy a 19 éves fia , " nincs alapja , mint a szikla a becsület és tisztesség , és amikor elkezdi építeni az életed , hogy a rock , a cement , a hit Istenben , hogy van , akkor van egy igazi kezdet. " Ez nem egy ember, aki hanyagul küldeni más emberek fiait háborút. És ez a kérdés a kampány , ami az összes többi problémát , amit tárgyalt tudományos , hacsak nem tudjuk, mi az a háború , amit meg kell nyerni.

Azok, akik a kereskedelem a szabadságunkat a konyhán a jóléti állam azt mondta nekünk , hogy van egy utópisztikus megoldása a béke győzelem nélkül . Úgy hívják, hogy politikai " szállás ". És azt mondják, ha akkor csak elkerüljék a közvetlen konfrontációt az ellenséggel , meg fogja elfelejteni a gonosz módon , és megtanulják , hogy szeret minket . Mindazok, akik ellenzik ezeket a vád , mint háborús uszítók . Azt mondják, kínálunk egyszerű válaszokat az összetett problémákat. Nos , talán van egy egyszerű válasz - nem könnyű válaszolni -, de egyszerű: ha te és én a bátorságot, hogy elmondja a választott tisztségviselők , hogy azt akarjuk, hogy nemzeti politika alapján, amit tudunk a szívünkben erkölcsileg helyes .
Azt nem lehet megvenni a biztonság, a szabadság a veszélye, hogy a bomba elkövetésével egy erkölcstelenség olyan nagy, mint azt , hogy egy milliárd ember már leigázták a vasfüggöny mögött , " add fel az álmaidat a szabadságot, mert menteni a saját bőr , mi" re hajlandó alkut kötni a rabszolga mesterek. " Alexander Hamilton azt mondta: " Egy nemzet , amely inkább szégyen , hogy veszély felkészült a mester , és megérdemli egyet . " Most a dolgokat . Nem vitatkozni a választás a béke és a háború , de csak egy garantált módon lehet a béke - és lehet, hogy a következő pillanatban - átadás.
Igaz, van egy kockázat a tanfolyamon követjük más, mint ez , de minden leckét a történelem azt mondja, hogy a nagyobb kockázatot abban rejlik, megalkuvás , és ez a kísértet a jó szándékú liberális barátai hajlandók szembenézni - , hogy a politika szállás a megbékélés , és nem ad választási között a béke és a háború , csak a harc között vagy átadás . Ha továbbra is fogadni , továbbra is vissza, és visszavonul , végül szembe kell néznünk a végső kereslet - az ultimátumot . És mi van akkor - ha a Nyikita Hruscsov azt mondta népének , hogy tudja , mi a válasz nem lesz ? Ő azt mondta nekik , hogy mi visszavonuló nyomása alatt a hidegháború , és egy napon , amikor eljön az ideje , hogy adja ki a végső ultimátum , a megadás önkéntes lesz , mert addigra mi lesz gyengült belülről lelkileg , erkölcsileg , és gazdaságilag . Úgy véli, ez azért, mert a mi oldalunkon hallott hangokat könyörgött " béke bármi áron" , vagy "jobb , mint a Red halott ", vagy mint az egyik kommentátor fogalmazott , hogy inkább "élő térdre , mint meghalni a lábán. " És ebben rejlik az út a háborút, mert ezek a hangok nem beszélnek a többiek .
Te és én tudom, és nem hiszem, hogy az élet olyan kedves és a béke olyan édes , hogy megvásárolható az ára a láncok és a rabszolgaság . Ha semmi sem az életben , amiért érdemes meghalni , mikor ez kezdődik - csak az arcát ez az ellenség ? Vagy Mózes azt mondta Izráel fiainak élni rabszolgaság a fáraók ? Ha Krisztus nem volt hajlandó a kereszt ? Ha a hazafiak a Concord Bridge dobták le a fegyvert és nem volt hajlandó a tűz a lövést hallotta " az egész világot ? A mártírok a történelem nem bolondok , és a mi tisztelt halottak, akik életüket adták , hogy állítsa le az előleget a nácik nem halt meg hiába . Hol van akkor az út a béke ? Nos, ez egy egyszerű válasz után.
Te és én a bátorságot, hogy azt mondják, a mi ellenségeink , "Van egy ár, amit nem fizet . " " Van egy pont , amelyen túl nem szabad előre . " És ez - ez az értelme a kifejezés a Barry Goldwater a " béke erő . " Winston Churchill mondta: "Az ember sorsa nem mérhető anyagi számítások . Amikor a nagy erők útközben a világban , megtudjuk, mi szellemek - nem állatok . " És azt mondta: " Van valami az időben és térben , és azon túl időn és téren , amely , akár tetszik, akár nem , varázslatok kötelesség . "
Te és én egy randevú sors .
Majd megőrizni gyermekeink ez az utolsó reményünk az ember a földön , vagy mi mondat, hogy az utolsó lépés egy ezer éves sötétség .
Meg fogja szem előtt, és ne feledje, hogy Barry Goldwater hisz bennünk. Azt hisz , hogy te és én képesek és az emberi méltóság és a jogot, hogy saját döntéseket, és határozza meg a saját sorsát.
Köszönöm szépen.

No comments: